Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Overdragelse med kun en køber

I følge vores vedtægter kan sælger indstille en køber, hvis der ikke er en anden andelshaver eller en af bestyrelsen indstillet person, som ønsker at overtage andelen. I § 13.3 står der at såfremt den fraflyttende andelshaver har indgivet en skriftlig indstilling (af evt. køber), skal foreningen senest 3 uger efter den skriftlige indstilling er modtaget give meddelelse om, hvorvidt indstillingen er godkendt. Et afslag skal være skriftligt begrundet. Det har ikke tidligere været svært, at sælge en andel i vores forening, men nu står vi overfor en situation hvor der kun er én interesseret køber. Det er desværre en køber, som er uønsket af mange i foreningen. Udefra vores vedtægter (se ovenfor) kan foreningen afslå en køber – men i dette tilfælde hvor der kun er én køber, er det så reelt en mulighed?  

Vores svar fra

Når der står i vedtægterne at en nægtelse skal være skriftligt begrundet ligge der også deri at et nægtelse skal være saglig begrundet

Hvis en nægtelse så herefter rent faktisk er sagligt begrundet er det for så vidt ligegyldigt at der kun er ét køberemne.

Med venlig hilsen
ADVODAN
Ebbe Gregers Madsen
Advokat

ADVODAN ÅRHUS Advokataktieselskab | Margrethepladsen 4, 3. sal | 8000 Århus C
Tlf.: 86 12 44 00 | Fax: 86 13 03 09
e-mail: ebgm@advodan.dk | www.advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.