Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Overdragelse af Fællesinstallation til andelshaver

Jeg har tidligere på året fået foretaget en ændring på vores stigestrenge i køkkenet, således at de istedet for at gå lodret opad væggen, nu løber langs køkkensokkel hen til faldstamme – op til loftet og tilbage langs loft til overbos vandrør. Ændringen blev foretaget med bestyrelsens og københavns kommunes godkendelse uden bemærkninger. Vi er nu igang med en totaludskiftning af vandrørene i foreningen, og i denne forbindelse bliver mine ændringer godkendt af udvalget som gennemgår lejlighederne inden renoveringen – ( udvalg bestående af rådgivende ingeniør -vvs – og bestyrelse ). Efterfølgende har bestyrelsen valgt at genopføre den lodrette installation, så vandrørene nu løber henover mine stikkontakter, og siger at jeg nu ejer faldstammen og stigestrengene til overbo, og selv skal bekoste min ændring engang til. Det skal hertil siges at faldstammen er ændret så den går igennem køkkenvæg til rørkasse i tilstødende værelse og tilbage ved køkkenloft til overbo – lodrette vandrør var udført i pex rør, og ligeledes ført langs gulv og loft til rørkassen. Spørgsmål: kan en forening på denne måde overdrage dele af en fællesinstallation til enkelte andelshavere, og samtidig komme med tillæg til den bestyrelsesgodkendelse som ændringerne var udført efter?? 

Vores svar fra

 
Det afhænger af, hvad der fremgår af foreningens vedtægtsbestemmelse vedrørende vedligeholdelse af forsynings- og afløbsledninger.

Med venlig hilsen
Anne Trankjær
Advokat
Advokatfirmaet
Jørgen Jacobsen & Anders Boelskifte

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.