Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Overdragelse af bolig

Vi er desværre kommet i den situation at en vore andelshavere er afgået ved døden. Boet er derfor overgået til den afdødes sønner. Disse sønner har fundet en køber, som er kendt og berygtet i byen for ikke at betale husleje og for at misvedligeholde de steder hvor han har boet. De har endog forlangt overpris for boligen. En sådan person vil vi naturligvis ikke have ind i vores forening. Har bestyrelsen ingen mulighed for at afvise ? Hvad skal der til for at afvise en køber ? Vi har pt ingen på venteliste som er interesseret på nuværende tidspunkt, så derfor har bestyrelsen foreslået at foreningen overtager boligen, således at foreningen har kontrollen med boligen. Det giver os tid til at finde den rette køber. Har der været nogen fortilfælde for dette, som vi eventuelt kunne drage nytte af.

Vores svar fra

Kære Spørger,
 
 
Hvis man har forlangt overpris for boligen kan arvingerne evt. ekskluderes af foreningen, hvorefter foreningen kan disponere over andelslejligheden.
 
Hvis ikke betingelserne for eksklusion er opfyldt, kan I næppe nægte den pågældende person at købe andelen.
 
 
Med venlig hilsen
 
 
 
Thomas Damsholt, advokat (H)
 
 
 
Rabenhorst & Thorlacius A/S

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.