Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Overdragelse af andelslejlighed ved skilsmisse

Min eksmand og jeg købte vores andelslejlighed i 2006. Jeg overtog i 2010 det fulde lån. Vi er i dag skilt, og jeg har overtaget andelsboligen. Jeg har allerede overtaget det fulde lån, dertil kommer, at bestyrelsen har underskrevet et tillæg til andelsbeviset, hvor det fremgår, at jeg overtaget lejligheden. Er der andet jeg skal være opmærksom på? Skal en andelslejlighed lyses over – de tidligere ejere havde vist stiftet pant i lejligheden. Det er vigtigt for mig, at lejligheden er alle regler nu er min og kun min.

Vores svar fra

Umiddelbart lyder det somom du/I har gjort det sædvanlige ved, at du har overtaget gælden mod samtidigt at komme til at stå som eneandelshaver.

Det forhold, at du har enebrugsret til andelsboligen kan og skal ikke tinglyses nogen steder, da den offentligt tilgængelige andelsboligbog kun giver mulighed for at registrere, hvem som har panterettigheder en andel.

Man kan ikke få ”skøde” på en andelsbolig noteret offentligt nogen steder.

Her er andelsbeviset din dokumentation for brugsretten til boligen.

De tidligere andelshaveres tinglyste gæld i andelsboligen skulle gerne være blevet fjernet i forbindelse jeres overtagelse af boligen i 2006. Hvis købesummen blev indbetalt via jeres administrator/foreningen, har de i hvert fald en selvstændig pligt til at sørge for, at den gamle gæld er blevet slettet i forbindelse med salget.

ADVODAN Glostrup

Hans Christian Færch
Advokat

ADVODAN | Glostrup Torv 6-10 | 2600 Glostrup
Tlf: 46 14 50 00 | Dir: 46 14 50 20 | Fax: 43 43 00 72
Email: hacf@advodan.dk| www.advodan.dk

ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.