Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Overdragelse af andel til lejer

Min datter, ønsker at overtage andelen i den lejlighed som hun har boet i siden 12. dec. 2001, fra samme dato har hun også boet sammen med nuværende andelshaver, andelshaveren ønsker nu at overdrage andelen til min datter. Det har været aftalt med andelshaveren i flere år at min datter skulle overtage andelen, på et tidspunkt, derfor har min datter lagt mange kræfter i at vedligeholde lejligheden, netop med henblik på en overtagelse. Kan Andelsboligforeningen forhindre denne overdragelse. Som jeg læser §14 stk. 2 a (og §21 stk. 3) i “Vedtægter for Andelsboligforening” så har min datter netop forkøbsret, hvis ikke andelshaver har et familiemedlem hun ønsker at overdrage andelen til, hvilket ikke er tilfældet. Kan man forestille sig at Andelsboligforeningen har andre regler end dem der står i disse generelle vedtægter?

Vores svar fra

  Du skal have fat i vedtægterne for  andelsboligforeningen for at finde det korrekte svar. Har din datter boet sammen med andelstageren og  haft et egentligt samliv med vedkommende eller er der tale om leje af værelse med køkkenadgang mv ? Når du har gjort dig dette klart kan du formentlig læse svarene ud af vedtægterne. Ellers er du velkommen med  en uddybning af situationen, hvorefter jeg vil kunne give dig et mere konkret svar.
Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.