Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Overdragelse af andel: prissættelse

Jeg købte i 2008 en andelsbolig i århus, denne vil jeg nu gerne sælge. Jeg har dengang givet 540 tkr. for den, men grundet fald i ejendomsværdi og ændret regskabspraksis, står den nu kun til 367 tkr. Jeg har dog foretaget forbedringer for 25 tkr, i from af ilagt gulvvarme. Mit spørgsmål er så; er den maksimale pris, jeg kan tage for lejligheden så 367 + 25 tkr. = 392 tkr.? Der medfølger løsøre i form af “løse” skabe, persienner, og hårde hvidevarer i købet. Mit andet spørgsmål er, at køberen først ønsker at købe/overtage pr. 1.8.2011. Er der noget til hinder for, at vi laver en overdragelsesaftale nu, men først med overdragelse om 6 måneder? 

Vores svar fra

 
Den samlede salgspris for din andelslejlighed består dels af andelsværdien (367.000 kr.) og af værdien af forbedringer. Af foreningens vedtægter skal det fremgå, hvordan forbedringer prissættes og afskrives.

Du kan sælge løsøre med, når du sælger din andel, dog er det frivilligt for køber, om køber ønsker at overtage disse løsøre. Du kan ikke afvise en køber, fordi vedkommende ikke ønsker at overtage dine løsøre.

Bestyrelsen skal godkende betingelserne for handler, herunder prisen på andels, forbedringerne og eventuelle løsøre.

Jeg håber ovennævnte besvarer dit spørgsmål. Har du uddybende eller yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig igen.
Med venlig hilsen
Colliers Ejendomsadministration A/S
Carsten Volden
Codanhus – Gammel Kongevej 60 – 1850 Frederiksberg C

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.