Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Overdragelse af andel med negativ andelsværdi

Hej, Jeg har to spørgsmål i forhold til en hypotetisk situation for en andelsboligforening der er som følger: Prisen på ejendommen falder mere end egenkapitalen (de samlede oprindelige kontante indskud). 1) Opgøres andelskronen så til nul eller som negativ? 2) ved fraflytning skal andelshaveren så indbetale et ekstraindskud til foreningen, en ydelse til den nye andelshaver eller kan han frit flytte? Jeg ser frem til at høre fra Jer Med venlig hilsen Lars
Ejerforeningsnavn: RØA 10 AB
Navn: Lars Rolf Jacobsen

Vores svar fra

Kære Lars Rolf Jacobsen
Dit spørgsmål er overhoved ikke hypotetisk, man kan rent faktisk – og der er mange foreninger der har oplevet det – få en negativ andelskrone ved opgørelse efter anskaffelsesmetoden. Det sker når foreningen foretager større vedligeholdelsesarbejder. Det man i disse tilfælde gør er at man istedenfor anskaffelsesmetoden anvender en af de andre metoder til beregning af andelskronen.
Kommer man i den situation at alle beregningsmetoder giver en negativ andelskrone – og det er hypotetisk – så har du ret så skal man rent faktisk betale en køber for at overtage andelen idet den jo rent faktisk ikke har den værdi der er anført på andelsbeviset.
Håber det er til at forstå ellers er du velkommen til at kontakte mig igen.
 
Med venlig hilsen
Anette Dyhl
Administrationschef

DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260214
Mobiltlf.: 25276955
ady@datea.dk
www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.