Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Overdragelse af andel: køber løber fra handel

Jeg er igang med at sælge min andel og desværre er køber løbet fra handlen få timer inden overdragelsen. Andelen kan kun sælges internt eller via ventelist. Bestyrelsen i foreningen har valgt at salget af andele foregår på følgende måde. Andelen fremvises på fx. byttelisten hvor alle de aktivt boligsøgende møder frem og herefter bliver de så spurgt i rækkefølge om de er interesseret eller ej. Min køber har sagt ja i dette forum og desværre er der ikke blevet underskrevet en købsaftale – dette er kun accepteret mundtlig. Der er blevet tilsendt en overdragelsesaftale til mig, desværre ikke med en dato – men med et poststempel dateret d.24-1-2010. Her fremgår købers navn og adresse, men ingen underskrift. Der er ej hellere nedskrevet fortrydelsesregler. Nu er jeg i tvivl om dette er lovligt, eller om jeg har nogle rettigheder som sælger. Jeg kommer jo til at blive økonomisk påvirket af dette, da han har “holdt” andelen og jeg jo nu er tvunget til at betale husleje m.m. indtil bestyrelsen har fundet en anden køber. Desuden har jeg måtte fjerne løsøre fra lejligheden som køber takkede nej til, hvilket jo også er blevet en udgift – da den nye køber muligvis ville have overtaget disse. På forhånd tak for hjælpen.

Vores svar fra

Kære Spørger,
 
Du kan ikke fastholde købet da der ikke er indgået en bindende aftale.
 
 
Med venlig hilsen
 
 
Thomas Damsholt, advokat (H)
 
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.