Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Overdragelse af andel: hvad er formalia?

Vi er en lille andelsforening på 11 andele . Vi administrerer os selv.Ifølge vores revisor har vi en solid økonomi.Det er næsten 15-20 år siden det sidst blev solgt en andel. En af vores beboere skal flytte, og det er ingen i bestyrelsen som husker/aner hvad formalia er. Vi vil bruge den overdragelsesaftale som man kan få via andelsboligforeningernes fællesrepræsentation(vi har fået en kopi fra en anden andelsforening,vi er ikke medlem i abf,men melder os nu ind) Er det juridisk godt nok? Kan vi klare os uden en DYR advokat?

Vores svar fra

I kan godt klare det selv, men I skal bruge den korrekte formular, som I kan få hos abf. Sælges der via ejendomsmægler, vil mægleren normalt sørge for, at den korrekte blanket udfyldes.

Husk at I skal vurdere pris, samt forbedringer, eller det modsatte. Købesummen indbetales til andelsboligforeningen, som så frigiver denne, når fristen for indsigelser er udløbet.

I øvrigt mener jeg ikke, at hjælp fra en advokat er dyr, når man ser på den risiko, som der undgås ved at benytte en advokat.

Med venlig hilsen
ADVODAN Slagelse
Carl-Jørgen Thinggaard

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.