Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Optagelse af nyt lån til istandsættelse

Hej Klaus Folman. Vi er 29 andele i en forening med solid økonomi – opført i 1991, vi skylder ca. 6½ mio. kr. Vi skal over forår og sommer 2010 udskifte døre og vinduer for henved 1½ mio. kr., hvilket skal finansieres 100%. Andelshaverne er delt i grupper, hvor nogle foretrækker afdragsfrihed, mens andre antager en mere konservativ indstilling. Ligeså er meningerne delte f.s.v.a. fast eller variabel rente. Hvilke/n låneform/er vil du anbefale – fordele ulemper? Tak.

Vores svar fra

Hvis vi først ser på afdragsfrihed, vil jeg anbefale, at foreningen afvikler lånet, så det passer til aktivernes levetid. Her er der tale om vinduer og døre, som anslåes at have en levetid på 20 år til 30 år, afhængig af kvaliteten af det købte, og hvor meget det udsættes for med regn, sol og nedbrydning.
 
Den billigste rente er den korte rente, som skal refinansieres hvert år, og p.t. er på ca 1,6%. Den dyreste rente er den 30 årige rente, som p.t. ligger omkring 5%. Hvis foreningen vælger lån med afdrag og over 30 år, vil ydelsen på et rentetilpasningslån med årlig rentetilpasning koste ca. 4,72 % i ydelse, et rentetilpasningslån med fast rente i 5 år koste ca. 5,75 % i ydelse, og et kontantlån med fast rente i 30 år koste ca. 6,67 % i fast ydelse. Er der stemning for en hurtigere afvikling, er der mulighed for et 4% kontantlån med 20 årig afvikling til en ydelse på ca. 8%.
 
Det er ikke sikkert, at kreditforeningen vil tilbyde jer alle de forskellige lånetyper, så spørg kreditforeningen, før I sætter lånetypen til drøftelse på en generalforsamling.
 
 
 
Med venlig hilsen
Klaus Folmann
Erhvervsrådgiver
Direkte: 32 66 61 13

Erhvervsafdelingen
Amagerbrogade 25
2300  København S
Tlf.: 32 66 66 66
Fax: 32 57 96 66www.amagerbanken.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.