Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Opsplitning af forening i to

Jeg bor i en andelsboligforening hvor det gennem længere tid har været et ønske at dele foreningen op i to, da den består af to meget forskellige huse med meget forskellige interesser. Begrundelsen for at det ikke er sket for lang tid siden er at foreningen ligger på den samme matrikel og at der kun er en adgangsvej til gården via en port i det ene hus. Kan det være rigtigt og hvilke lovgivningsmæssige forhindringer kan der ellers være for at dele en andelsboligforening i to?

Vores svar fra

Umiddelbart ser jeg ikke nogen hindringer for, at det kan lade sig gøre. Det er dog noget besværligt og kringlet……både juridisk og administrativt.

For nærmere vil jeg anbefale at du eller foreningen kontakter en advokat.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.