Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Opskrivning af ejendomsværdi: opfølgende spørgsmål

Spørgsmål: Tak for svaret. Forleden fik jeg følgende svar på samme spørgsmål. Det bekræfter jo Jeres erfaring om, at der er forskellig praksis. Hvis vi nu forudsætter, at regnskabet skal være retvisende, kan det så ikke gøres gældende, at det bliver ”mest retvisende” hvis ejendommens værdi bliver opskrevet? Det kunne også gøres gældende, at balancen indirekte dokumenterer, at regneeksemplet er korrekt? Hvad siger ekspertpanelet?

Vores svar fra

Ejendommens værdi skal være ens både i regnskab og ved beregning af andelskronen.

Regnskabet skal jo være dokumentation for andelshaverne på hvorledes andelskronen er beregnet.

Min umiddelbare vurdering er, at det tilknyttede bilag til årsrapporten er tilstrækkelig dokumentation på den korrekte opgørelse af andelsværdien.
At balancen således tager udgangspunkt i en anden andelskrone er begrundet med, at balancen jo er et situationsbillede pr. 31.12 sidste år og således rettelig bør tage udgangspunkt i den gamle vurderingsmetode, og ikke den man vedtager for det kommende år.
Som nævnt er der helt sikkert forskellige meninger omkring dette, og i sidste ende er det foreningens revisors ansvar at regnskabet er retvisende, men jeg mener ikke, at man som andelshaver har grundlag for at nære mistillid til andelskronens ansættelse blot fordi balancen udviser en anden opgørelsesmetode, idet der som nævnt er taget udgangspunkt i den på tidspunktet for regnskabets udarbejdelse eksisterende opgørelsesmetode – og regnskabet jo er bilagt en opgørelse af den andelskronen med den nye værdiansættelsesmetode.

Med venlig hilsen
ADVODAN HOLBÆK
Rasmus Nilsson
Advokatfuldmægtig
ADVODAN | Havnepladsen 4-6 | 4300 Holbæk
Tlf: 59 43 44 45 | Fax: 59 43 01 12
Email: rnil@advodan.dk -| www.advodan.dk/holbaek ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.