Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Opsivende grundfugt

Jeg købte i 1993 en lejlighed- en ombygget forretning med tilhørende kælderrum. I forbindelse med fraflytning og salg er det blevet klart, at der er opstigende grundfugt i kælderrummet med dertil nødvendig renovering af gulv og vægge i lokalet til følge. Der er, viser det sig, rådne strøer/bjælker i gulvet med isolering imellem, samt uhensigtsmæssig isolering af vægge (træskelet, glasuld og gipsplader). Facade er malet med ikke åndbar maling. Al renovering af rummet samt etablering af baderum er sket i tidligere andelshavers tid. Dvs. det er blevet godkendt af Københavns Kommune samt mindst to vurderingsmænd i forbindelse med køb og salg. Nu er spørgsmålet så – hvem hæfter almindeligvis for sådanne konstruktionsfejl og opsivende grundfugt? Foreningen trækker i land, både med genetablering af baderum men også i det hele taget. Hvad gør jeg – jeg ved snart ikke mine levende råd. 

Vores svar fra

 
 
Det kan være vanskeligt at afgøre, da jeg heller ikke kender vedtægterne.
 
Udgangspunktet er dog at det er et forenings anliggende, men det kommer bl.a. an på vedtægternes udformning.
 
 
Med venlig hilsen
 
 
 
Thomas Damsholt, advokat (H)
 
 
 
Rabenhorst & Thorlacius A/S

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.