Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Opsigelse

Jeg har i ferbuar, marts og april misset at betale min husleje p.g.a. problemer med boligforeningens konto. Dette er imidlertid bragt i orden med accept fra bestyrelsen, så der skulle ikke være nogle problemer mere. Mit problem er nu at jeg har modtaget et brev fra boligforeningens advokat om at fraflytte min lejlighed den 31. oktober 2007. Problemet skulle være at min huslejeindbetaling ikke skulle være indgået for august måned. Jeg har imidlertid ikke fået besked fra banken om at min indbetaling var trukket tilbage og er derfor i god tro, da jeg heller ikke har modtaget rykker fra boligforeningen tror jeg at alt er ok. lige indtil jeg modtager brevet fra advokaten om at fraflytte. Jeg har talt med bestyrelsen, men de siger at det er ude af deres hænder nu og jeg skal tale med advokaten. Kan det virkelig være rigtigt. Der står i vedtægterne at man skal modtage skriftligt opkrav, men det har jeg ikke modtaget. Hvad gør jeg, kan i hjælpe.

Vores svar fra

Jeg antager, at du er andelshaver, da du henviser til vedtægten.
Det er som udgangspunkt dig, der bærer risikoen for, at andelsboligforeningen modtager den månedlige boligafgift. Hvis der har været problemer med betalingen, bør du derfor tage en alvorlig snak med banken.
Som hovedregel vil det være sådan, at der altid skal sendes et betalingspåkrav før en andelshaver kan eksluderes. Det er derfor nok et spørgsmål, om foreningens advokat kan dokumentere, at et sådan påkrav er fremsendt.
Da du under alle omstændigheder risikerer, at sagen indbringes for fogedretten med henblik på en udsættelse, vil jeg – grundet sagen alvor – stærkt anbefale dig at søge rådgivning hos en advokat snarest muligt.
 
Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.