Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Opsigelse af lejer?

Jeg har en lejer i min lejlighed som har boet der i snart 2 år, her den 8 april. Jeg har dummet mig ved ikke at skrive en slut dato. Jeg kan opsige ham med 1 års varsel, hvis jeg selv flytter tilbage, som ikke blir aktuelt. Jeg har derimod en i familien som vil købe den. Kan den nye køber opsige ham..?? og kan lejer kræve ret til at købe den hvis han har boet der i over 2 år..?? 

Vores svar fra

Jeg tillader mig at starte bagfra på dine spørgsmål:
Lejer har som udgangspunkt ikke en forkøbsret til at købe lejligheden med mindre I har aftalt dette.

Det faktum at I ikke har aftalt nogen tidsbegrænsning på lejemålet medfører en omfattende beskyttelse af lejer, og lejemålet vil alene kunne bringes til ophør af udlejer i en række konkrete situation, hvor lejer typisk har misligholdt lejeaftalen enten med betaling, utilbørlig opførsel eller lignende.

Det er korrekt at man som ejer af en bolig har krav på at få lejemålet tilbage såfremt man selv agter at bebo lejemålet, og at dette skal varsles 1 år før ophørsdatoen.
Denne regel gælder imidlertid ikke såfremt du blot vil overdrage lejligheden til en anden ejer. En ny ejer af lejligheden vil som udgangspunkt ikke kunne opsige lejer fordi denne selv ønsker at bebo lejligheden.

Der er en række faldgrupper i lejeloven som man som udlejer bør være særlig opmærksom på, og jeg vil råde dig til at kontakte en advokat med henblik på konkret rådgivning i din situation.

Med venlig hilsen
ADVODAN HOLBÆK
Rasmus Nilsson
Advokatfuldmægtig
ADVODAN | Havnepladsen 4-6 | 4300 Holbæk
Tlf: 59 43 44 45 | Fax: 59 44 53 75
Email: rnil@advodan.dk  | www.advodan.dk/holbaek 
ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.