Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Opsigelse af lejekontrakt, ved udlejning af ejerlejlighed

Jeg henvender mig angående opsigelse af lejemål. Jeg lejer min ejerlejlighed ud og ønsker at opsige kontrakten med min lejer, jeg har sendt ham en opsigelse, men denne viser sig ikke at være gyldig, da han har indsendt den til lejernes LO som har skrevet til mig at den ikke er gyldig. derfor har jeg følgende spørgsmål: Jeg kan i lejeloven se at en opsigelse skal indeholde visse formaliteter, skal jeg derfor have en advokat til at udforme en opsigelse, eller findes der standart opsigelser jeg kan bruge? I den lejekontrakt (standart lejekontrakt, købt i en boghandel)som lejer og jeg begge har underskrevet har jeg lavet en fravigelse fra § 2. lejeforholdets begyndelse og ophør, hvor der står at både lejer og udlejer kan opsige lejemålet med 2 måneders varsel, LLO skrev i deres brev til mig, at de ikke mente at opsigelsesvarslet var gyldigt i medfør af lejelovens regler, jeg ved jo ikke om de har en kopi af kontrakten med kan det tænkes at den fravigelse som er i kontrakten ikke er gyldig? 

Vores svar fra

Du har begivet dig ud på en risikabel affære ved selv at oprette en lejekontrakt !
I princippet er lejeaftaler om boliglejemål uopsigelige for udlejer.
Hvis du selv skal anvende lejemålet til beboelse kan du dog opsige, men opsigelsesvarslet fra udlejers side kan aldrig blive mindre end 3 måneder, jfr LL. § 92 stk. 1. og § 86.
Hvis lejeren ikke accepterer en (ny) frist på 3 måneders opsigelse må du gå til en advokat, der må overveje at opsige lejeaftalen efter § 83 stk. 1 a).
Med venlig hilsen
Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.