Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Oprettelse af andelsboligforening

Jeg skriver idet vi er fire boenheder på samme matrikkel. Den ene er ejer af hus og grund. Vi vil meget gerne lave ejerforholdet om til andele. Hvordan får vi vurderet om det overhovedet kan lade sig gøre? Og i såfald hvordan?.

Vores svar fra

Det vil føre alt for vidt på denne portal at beskrive, hvorledes man stifter en andelsboligforening m.v. Jeg må henvise til Andelsboligforeningsloven vedrørende dette. Indledningsvis kan der henvises til lovens § 2.

I kan og bør rette henvendelse til en advokat med særlig viden omkring oprettelse af andelsboligforeninger m.v. Jeg vil endda meget anbefale Jer at gøre dette, så alt kommer korrekt på plads og i orden. Der er mange regler, som skal overholdes, og der drejer sig om mange penge, når en ejendom skal overdrages til en andelsboligforening, så der må ikke begås fejl.

Hvis I er fire beboere, hvoraf de tre er lejere og den ene ejer, er det min umiddelbare opfattelse, at det kan lade sig gøre.

Med venlig hilsen
ADVODAN Slagelse

Carl-Jørgen Thinggaard
Advokat

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.