Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Opløsning

Ønsker svar på nogen af de følgende spørgsmår. Kan en privat andelsbolig forening fra 1984 på 12.- fritliggende huse opløses, når man er færdig med indekslånet. Skal der betales noget til staten, i så flad hvormeget.?

Vores svar fra

Hvis staten har krav, vil det fremgå af tingbogen. I bør derfor indhente en tingbogsattest.

Andelsboligforeningen kan naturligvis ikke opløses så længe, den har skøde på husene. I vil fortsat være en andelsboligforening, og det vil fortsat være andele – og ikke huse – der overdrages.

Hvis I vil opløse andelsboligforeningen, skal husene først sælges. Det er ikke uden problemer. I bør starte med at spørge en landinspektør. Han vil kunne opgøre omkostningerne for jer. Det er bl.a. et krav, at der er individuelle tilslutninger for vand og varme. Det kan nødvendiggøre deklarationer m.v. Andelsboligforeningen må ikke eje husene efter, at de er udstykkede, og det er en særlig udfordring, som landinspektøren kan hjælpe med at overskue. Endelig kan der være skattemæssige aspekter.

Først når husene alle er solgt, vil andelsboligforeningen kunne opløses og formuen kunne fordeles mellem medlemmerne. Køberne af husene skal således lægge pengene ud.

Venlig hilsen

Per Nielsen
Partner | Advokat (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.