Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Opløsning af forening

Vi er en andelsboligforening med 36 andelshavere der overvejer at opløse foreningen og sætte bygningen til salg. Jeg kunne godt tænke mig at vide om der er nogle lovmæssige krav vi skal være opmærksomme på i en sådan situation. Derudover er der en del andelshavere der har udført forbedringer i deres lejlighed. Kan man tilgodese dem på en måde så eventuelle forbedringer bliver opgjort inden man fordeler en evt. gevinst af et sådant salg. Ellers vil der være nogen der risikere at “smide” en pose penge ud af vinduet. Håber spørgsmålet er tilstrækkeligt uddybet, ellers må i meget gerne kontakte mig eller sende en mail med evt. mangler.
Ejerforeningsnavn: AB Smedevænget
Navn: Michael Joensen 

Vores svar fra

Kære Michael Joensen
Den proces du/foreningen forestiller sig er  med den nugældende lovgivning “minefyldt farvand”. Hvis I vil være sikre på at undgå økonomisk tab af dimensioner, utilsigtet skattebetaling mv
skal i ubetinget gå til en kyndig advokat, som har forstand på såvel reglerne for opløsning af foreningen,som skattereglerne i relation hertil.
Hvis i er 36 rækkehuse der ligger på hver sin matrikel vil foreningen muligvis kunne træde i likvidation og herefter (måske) skattefrit kunne sælge hver enkelt matrikel/hus til de respektive andelstagere, med efterfølgende (muligvis og betinget af særlige regler) kunne udlodde provenuet skattefrit til medlemmerne af foreningen.Hvis  der er 36 ejerlejligheder i f. eks en fleretageejendom er der helt særlige regler og betingelser der skal være opfyldt før det er en sikker procedure uden skattebetaling.Man skal passe på at det forbud der er mod andelsboligforeningers salg af ejerlejligheder, ikke efterfølgende konstateres at være overtrådt, ved statuering af omgåelse af reglerne.
Så mit ubetingede råd er at i finder en dygtig advokat til at rådgive jer konkret.

Med venlig hilsen
Henning Petersen
advokat
advodan helsingør.

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.