Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Opløsning af andelsforening.

Jeg har læst på andelportalen.dk, at du/i har svaret på nogle spørgsmål, så jeg ville gerne stille et enkelt lille spørgsmål vedr. opløsning af andelsforening.

Vi bor i en lille andelsforening i Søborg, der er blevet stiftet i 2003.

Ejendommen er fra ca. 1900, og har indtil 2003 fungeret som udlejningsejendom. I 2003 købte en person ejendommen, istandsatte den, og solgte den efterfølgende som andelsforening.

Mit spørgsmål er følgende.

Må vi opløse foreningen, sælge til 3’die mand, som efterfølgende laver lejlighederne til ejerlejligheder??

Jeg ved der er noget specielt med ejendommes alder, men er det hvor længe den har fungeret som andelsforening, eller hvor længe den fysisk har stået opført.

Vores svar fra

Foreningen kan vælge at sælge huset og efterfølgende træde i likvidation, men der er en betydelig risiko for ugyldighed af transaktionen, hvis lejerne  må anses for at have indgået aftale om, eller været sikret retten til at købe hver sin ejerlejlighed. Der  er i ejerlejlighedsloven forbud mod at andelsboligforeninger  sælger ejerlejligheder. Men hvis andelstagerne ikke er sikret eller stillet en sådan mulighed i udsigt, men alene er sikret at kunne blive boende som lejere( og den ret har  andelstagerne altid), kan modellen følges. Men jeg understreger at  der kan indtræde ugyldighed med betydelige økonomiske konsekvenser for forening og andelstagere. I skal derfor søge advokatbistand, hvis I ønsker at gå videre med denne sag.
 
 
Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.