Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Opløsning af andelsforening med 2 medlemmer pga den enes død

Vi oprettede vores andelsforening da vi købte hus . Medlemmerne var min mand og mig. Gik til nogle møder og oprettede derefter vores andelsforening, vist nok pga, at vi kunne spare nogle gebyrer, hvis vi solgte huset videre…? Vi har boet i huset siden 1989 og har aldrig overvejet at sælge det. Min mand sagde, at det ikke kunne betale sig at opløse andelsforeningen. Den 29.7.08 afgik min mand ved døden. I praksis har vores andelsforening ikke haft nogen betydning. Vi var gift og delte fradragene ligeligt. Min mand var den, der tjente mindst, så det er økonomisk realistisk for mig at beholde vores hus. Jeg vil nu meget gerne vide, hvordan jeg skal forholde mig til vores 2 mands andelsforening. Hvordan med det uskiftede bo? Jeg har lige fået tinglysning afvist af skifteretten pga andelsforeningen. Hvad er bedst at gøre? Det tærer en del, ikke at kunne afslutte det praktisk-økonomiske omkring min mands død. Vi fik en søn i 1994 som jeg godt vil igang med at skabe en hverdag med. Kan I hjælpe med klarhed om sagen ?  

Vores svar fra

Det er ikke så ligetil. Måske skal andelsforeningen likvideres/opløses for at du kan overtage huset i det uskiftede bo.

Det rejser nogle problemer af skattemæssig karakter som ikke kan besvares uden at arbejde med sagen. Jeg synes det er nærliggende at du retter henvendelse til den advokat du nævner og som har rådgivet jer i forbindelse med købet. Man må gå udfra at han har et bud på en situation du er kommet i.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt, advokat (H)

Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.