Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Opløsning af andelsboligforening

 Vi er et par som overvejer at købe en andelsbolig. Vi har kig på en bestemt i en ældre ejendom med i alt 3 andele i andelsforeningen. Både denne på 1. sal og den ene i stueplanet er til salg. Vi har også et familiemedlem som er interesseret i den i stuen. Vi ville dog gerne, hvis det var muligt at omdanne til ejerboliger. Er det en mulighed, hvis der er flertal i foreningen og hvilke krav skal opfyldes? Ejendommen er fra 1847 og er byfornyet. Andelsboligforeningen er stiftet i 1992.

Vores svar fra

Det er i medfør af ejerlejlighedsloven ikke muligt, at omdanne en ejendom, ejet af en andelsboligforening, til ejerlejligheder. Såfremt de pågældende andelsboliger i bygningen ønskes omdannet til ejerlejligheder er det derfor nødvendigt, at ejendommen eksempelvis overdrages til et selskab eller en fysisk person. Det skal understreges at det ikke længere er muligt for et købende selskab, ejet af eller på anden vis kontrolleret af andelshaverne, at omdanne andelsboliger til ejerlejligheder og med en på forhånd indgået aftale om tilbageskødning af ejerlejlighederne til de (nu) tidligere andelshavere. En overdragelse må derfor ske til en andelshaverne uafhængig køber og med en samtidig indgået aftale om at andelshaverne kan forblive boende i lejlighederne – nu som lejere.

Venlig hilsen

Klaus Falkenberg, advokat
Dir: 96 31 33 29
E-mail: mailto:klfa@aalborg.advodan.dk |  www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.