Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Opløsning af A/B

Hej, i den forening hvor jeg er formand, er der nogle, der kunne tænke sig at opløse foreningen og gøre boligerne til ejerboliger. I den forbindelse kunne jeg godt tænke mig at vide hvilke faresignaler man i den sammenhæng skal være opmærksom på og ligeledes om man kan blive krævet at tilbagebetale den støtte man gennem årene har modtaget til sine indexlån (rentefritagelse). Vi er pt. ikke færdige med at tilbagebetale de oprindelige indexlån.

Vores svar fra

Det er en opgave som kræver fagbistand af advokat. Det er rigtigt at lånet skal indfries og at der skal ske tilbagebetaling af den opgjorte støtte. Spørg kreditforeningen om en opgørelse . Forinden skal det undersøges om ejendommen overhovedet kan omdannes til selvstændige ejendomme på egne matrikler eller om der lovligt kan ske omdannelse til ejerlejligheder. Der kan også være et skatteproblem som kan afklares via en bindende forhåndsbesked fra SKAT.
Foreningen bør bekoste proffessionnel rådgivning til afklaring af de mange spørgsmål. Processen kan, hvis den gennemføres, ske som skattefri, men det kan i forbindelse med en skattereform blive ændret, således at der skal betales skat.

 Men det er alt sammen afhængigt af de konkrete omstændigheder.Selve gennemførelsen af omdannelsen kan være kompliceret og kræver sikker håndtering af den involverede advokat.

Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.