Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Opkrævning af husleje bagud ifm. lejlihedsudvidelse

Jeg har købt en udvidelse af min andel i form af “tørreloft” over min andelslejlighed. Foreningen har stået for byggeprojektet. Det har været færdigt ca. 1½ år, men problemer med administrator/administratorskift har gjort at afregning af andel ikke er sket før nu. Trods jeg har rykket. Tidl administrator har oplyst at der ikke ville blive opkrævet husleje bagud, da man juridisk først må opkræve dette når andel er afregnet. Nu har jeg fået opgørelse fra ny administrator på andel og en opkrævning på 1½ års husleje bagud uden forudgående information om at dette ville ske. Hvornår må man opkræve husleje fra? Skal det varsles skriftligt? Gælder lejeloven her?

Vores svar fra

Kære Spørger, 
 
Nej, lejeloven gælder ikke på andelsboligområdet.
 
Det vil afhænge af den aftale du har indgået med foreningen om der skal betales boligydelse eller ej. Men hvis du ikke reelt har haft mulighed for at disponere over arealet og foreningen har styret byggeprocessen, forekommer det ikke helt rimeligt at du skal betale fuld boligydelse 1 1/2 tilbage i tiden. Som nævnt beror det på jeres konkrete aftale. Tal med bestyrelsen om det.
 
 
 
Med venlig hilsen
 
 
 
Thomas Damsholt, advokat (H)
 
 
 
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.