Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Ophævelse af købskontrakt

Jeg har indgået en aftale med en intern beboer i vores andelsforening om at hun skal købe min lejlighed (der er ikke tale om bytte). Beboeren har underskrevet d. Salgsaftalen søndag d. 1. juni. 2008. I henhold til andelbolighåndbogen som salgsaftalen er indgået efter har beboeren 6 hverdages betænknings tid før kontrakten er endeligt bindende. Det vil sige at fra og med den 10 juni er beboeren bundet af kontrakten. Vi har aftalt at køber overtager lejligheden d. 15. aug. 2008. Mit spørgsmål er nu – kan køber bare ophæve kontrakten før d. 15 aug? Er der nogen ”bod” i tilfælde af at køber ophæver aftalen? Min bekymring er at jeg i princippet ikke kan fortage mig noget (f.eks. købe anden bolig) før jeg er sikker på at aftalen bliver gennemført. Hvordan ser i på dette?

Vores svar fra

Du skal da se at få udformet den nødvendige købekontrakt, hvoraf det blandt andet skal fremgå at køber har modtaget fyldestgørende materiale omkring retten til at fortryde. Når disse formalia er på plads har du et krav mod køber og hvis køber løber fra aftalen vil du kunne kræve dit eventuelle tab ved at skulle foretage selvhjælpssalg til anden side, dækket af den bortløbende køber. Du burde måske have sikret dig en bankgaranti inden du skrev under. Du må derfor nok se tiden an. Køber kan ikke ophæve aftalen uden gyldig grund og da køber er beboer i foreningen vil han formentlig eje en andelsværdi som bør gøre det tåleligt for dig at måtte afvente den 15. august.

Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.