Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Opgørelse af egenkapital i abf

I følge seneste årsrapport opgøres foreningens egenkapital på flg måde: Justeret egenkapital = off. vurdering – Prioritetsgæld – Reserver til fremtidige vedligeholdelsesarb (i henhold til plan) Er dette korrekt – mere specifikt: jeg kan ikke se af andelsforeningsloven at reserver kan fratrækkes egenkapitalen. Mere principielt: er det rimeligt at jeg ved fraflytning skal finansiere en værdistigning, der ikke er finansieret endnu…

Vores svar fra

Det afhænger af, hvad der står i foreningens vedtægter, som du derfor bør læse nøje. Ifølge standardvedtægten er det således at generalforsamlingens beslutning om fastsættelse af andelskroenen er bindende, selvom der lovligt (ifølge andelsboligforeningsloven) kunne være fastsat en højere andelsværdi.
Det er derfor helt sædvanligt, at der i forbindelse med fastsættelsen af andelskronen sættes et beløb tilside til fremtidig vedligeholdelse. Man kan betragte det på flere måder. Mange vil således se sådan på det, at det tilsidesatte beløb afspejler et vedligeholdelsesefterslæb, som du har været med til at opbygge og som det ikke kan være rigtigt, at du ikke skal være med til at betale for.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.