Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Opbygning af kapital

Foreningen er uden kreditforeningsgæld og har en meget lille kassekredit. Vores formand (som er revisionsuddannet) ønsker at opbygge en kapital i foreningen uden formål blot til reserve – kan dette være lovligt. Stort set alle vinduer og døre er udskiftet. På forhånd tak, ser frem til jeres svar.

Vores svar fra

Hvis generalforsamlingen ønsker at fastsætte boligafgiften så højt, at der kan spares op, er der ikke meget at gøre ved det. Kun hvis opsparingen bliver så stor, så man kan sige, at opsparingen er større end foreningens formål tilsiger, vil en domstol kunne tilsidesætte generalforsamlingens beslutning. Men der vil skulle overordentligt meget til, fordi man altid vil kunne diskutere, hvad en rimelig opsparing er for en ejendom, der bliver stadigt ældre.

Opsparingen indebærer, at andelene bliver dyre, og det kan være vanskeligt for købere at finansiere så dyre andele. Men igen: Hvis et flertal på generalforsamlingen vil have det sådan, så bliver det sådan.

Venlig hilsen
Per Nielsen
Partner | Advokat (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.