Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Omstødning af salg

Jeg har en tvist med en udlands borger og hvis jeg taber det komme jeg til at skylde masse penge væk, som jeg ikke har. Kan nogen tvangssælge vores (min og min kone) andel til at få pengene?

Vores svar fra

Som jeg forstår dit spørgsmål, så spørger du om, hvorvidt den person (kreditor), som du evt. skylder penge, kan få tvangssolgt din andel.

Betingelsen for, at en kreditor kan anmode fogedretten om, at din lejlighed skal tvangssælges, er for det første, at kreditoren har et pengekrav mod dig – der er fastslået, f.eks. ved en dom. Dernæst skal kreditoren også have pant i din andelslejlighed. Det kan evt. ske ved, at kreditoren får et udlæg (svarende til gælden, som du måtte være blevet dømt til at betale) tinglyst i andelsboligbogen.

Først herefter kan kreditoren anmode om tvangssalg.

Hvis den kreditor, som du omtaler, imidlertid ikke har nogen reel pantesikkerhed i andelsboligen, f.eks. fordi, at din egen bank eller andre har fået tinglyst deres pant først, så er der ikke meget mening i at bede om et tvangssalg, hvis det på forhånd står klart, at der ingen penge er tilbage til kreditoren efter, at banken eller andre panthavere (der har været tidligere ude) har fået deres del af købesummen/auktionsbuddet.

ADVODAN Glostrup

Hans Christian Færch
Advokat
ADVODAN | Glostrup Torv 6-10 | 2600 Glostrup | Denmark

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.