Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Omlægning af forbedringer fra Andelsboligforeningen til individuelle lejligheder

BAGGRUND Da vores andelsboligforening blev stiftet i 2001, havde 13 ud af 36 lejligheder allerede fået foretaget nogle individuelle forbedringer i form af køkken, badeværelse m.m.. Disse forbedringer overgik til andelsboligforeningen ved dennes stiftelse i 2001 og blev takseret til at skulle koste de 13 lejligheder en ekstra husleje på X antal kr. pr. kvm. Første ekstraydelse faldt i 2002 og bliver lineært aftrappet med 1/20 pr. år frem til sidste ydelse i 2021. UDFORDRING Der er stillet forslag om at disse forbedringer skal kunne erhverves og dermed konverteres til forbedringer på de enkelte lejligheder mod at de 13 lejligheder betaler et engangsbeløb til foreningen. SPM 1 Hvordan mener I, at prisen på disse forbedringer skal beregnes (fx tilbagediskontering af fremtidige ekstraydelser, ved valuarvurdering eller….)? SPM 2 Skal prisen være lig værdien af de forbedringer, der konverteres? SPM 3 Hvordan skal de individuelle forbedringer afskrives fremover?  

Vores svar fra

Jeg vil mene, at foreningen bør benytte en vurderingsmand, der fastsætter prisen efter de samme principper, som gælder for individuelle forbedringer – altså med udgangspunkt i den nedskrevne anskaffelsespris.

Vær opmærksom på, at spørgsmålet skal op på en generalforsamling og – afhængigt af indholdet af jeres vedtægter – formentlig vedtages med 2/3 flertal.
Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.