Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Omdannelse andel til ejer

Foreningen er så langt i processen at vi nu kun venter på skøderne for at kunne likvidere og få tinglyst de endelige skøder. Pga bl.a. advokat-inkompetance er processen forhalet en del. Der går 4 måneder mere, mindst. Jeg har købt en anden andelsbolig med indflytning 1. juni, så at få solgt dette her hus som ejerbolig bliver svært med kun en måned at gøre med. Ejendomsmægleren mener nemlig at hvis jeg sælger som ejerbolig (med overtagelse selvfølgelig efter det endelige skøde) inden opløsningen, vil jeg blive beskattet af gevinsten. Men told og skat kan ikke svare på om dette er korrekt og der florerer mange historier på nettet om det. så hvad er fup og hvad er fakta ?

Vores svar fra

Det er ikke et svar der kan gives på det spinkle grundlag du beretter om. Udgangspunktet omkring SKAT er, at du kan bede om en bindende forhåndstilkendegivelse, hvad jeg vil anbefale, så du ved hvad du har et rette dig efter. Specielt er jeg usikker på, hvordan du med indflytning til 1. Juni (om 5 måneder) alligevel mener at du »kun« har 1 måned at reagere i. Tinglysning bør kunne ske inden for 1 – 2 uger, så hvis skøderne ellers er klar og underskrevne, så burde det da allerede nu ligge klart.

Man skal ikke altid lytte efter rygter på nettet, og at svare entydigt på hvad der er fup og fakta kan og vil jeg ikke, det er nemlig ikke muligt på det foreliggende grundlag.

Venlig hilsen

Henning Julin, advokat
Dir: 96 31 33 25 Mobil: 40 20 24 49
E – mail:  hju@aalborg.advodan.dk  |  www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.