Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Omdannelse af gæld

Kan foreningens gæld på nogen måde omdannes til personlig gæld. Med det mener jeg om der er nogen måde hvorpå alle i foreningen fx kan indbetale 500000kr og dermed nedbringe foreningens gæld, for at få en lavere boligafgift?

Vores svar fra

Ikke alt der er muligt er nødvendigvis en fordel. Det burde være muligt at nedbringe gælden, afhængig af hvad der fremgår af lånedokumenterne om hel eller delvis opsigelse af gælden, men om det bliver billigere i længden er svært at forudsige. Naturligvis kan den enkelte så fratrække renter, men det kræver en generalforsamlingsbeslutning, og 100 % enighed for at det kan lade sig gøre. Så når den bemyndigelse fra generalforsamlingen er opnået, så kan bestyrelsen arbejde videre med den konkrete idé. Der er dog en hel del omkostninger forbundet med omlægningen, og alene tinglysning på hver enkelt andel, samt omkostninger til rådgivning kan koste mange penge.

Venlig hilsen

Henning Julin, advokat
Dir: 96 31 33 25 Mobil: 40 20 24 49
E – mail:  hju@aalborg.advodan.dk  |  www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.