Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Omdannelse af andelsboligforening til ejerforening.

Har været i telefonisk kontakt med Erhvervs- og byggestyrelsen, for at spørge om det er muligt at omdanne en andelsboligforening til en ejerforening. Det mente han bestemt var muligt, men var ikke helt inde i reglerne. Mit spørgsmål er derfor om det er muligt at omdanne en andelsboligforening med 10 lejligheder (forening dannet i 1980) til ejerlejligheder og hvordan man skal gribe det an? Hvordan beregnes prisen for de enkelte andelshavere ved at gå fra andel til ejer?

Vores svar fra

 Udgangspunktet i ejerlejlighedsloven er, at ejendomme tilhørende andelsboligforeninger ikke kan udstykkes til ejerlejligheder.
Det har i teorien været drøftet om man kunne udstykke lejelighederne ved at sælge ejendommen til et investorselskab tilhørende de tidligere andelshavere, men det tilsidesættes almindeligvis som omgåelse.

Jeg har dog ikke tilstrækkelige oplysninger til at afgøre om I kan udstykke. Det foreholder sig nemlig sådan, at hvis der er tale om en bebyggelse der kan udstykkes ikke til ejerlejligheder, men til parcelhuse (typisk rækkehuse) er der ikke noget til hinder for at opløse foreningen og udstykke.

Er der tale om en ejendom, som vil kunne udstykkes i parcelhuse – hvilket forudsætter, at ejendommen kan opdeles ved lodrette skel – er det væsentligt at tager kontakt til en kyndig advokat for at gribe sagen korrekt an. Mit kontor bistår gerne dermed.

Med venlig hilsen
ADVODAN
Erik Matthiesen
advokat (L)
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.