Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Kan vi omdanne vores andelsboliger til ejer- eller lejeboliger?

Hej,

Vi er en andelsboligforening, som er en etageejendom opført efter 1966. Hvilke muligheder er der for at omlægge/ændre andelsbeviset, så vi bliver ejerlejligheder, lejelejligheder eller andre former for ejerskab i forhold til nuværende gældende lovgivning?

Mvh.

— Alf

Vores svar fra

Hej Alf,

En andelsboligforening kan have mulighed for at omdanne andelsboligforeningen til en ejerforening under visse forudsætninger. Dette kræver en nærmere undersøgelse af jeres ejendom, og endvidere skal der udarbejdes en beregning på, om dette i givet fald vil kunne svare sig. Alternativet kunne være, at man som forening vælger at sælge hele ejendommen som en udlejningsejendom og dermed bliver tilbage i ejendommen som lejere.

Med venlig hilsen

Nicholas Wantzin – nw@wzn.dk

Nicholas Wantzin
Om forfatteren Nicholas Wantzin er advokat og indehaver af Wantzin Ejendomsadvokater, som er eksperter inden for andelsboligret og administration af andelsboligforeninger. Til dagligt hjælper Nicholas foreningerne med administration, generalforsamlinger, vedtægter, kontrakter, byggesager, boligretssager mm. Nicholas er desuden bestyrelsesformand for Foreningen af Advokater med Ejendomsadministration (FAE) og underviser for såvel ABF og Danske Advokater.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.