Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Omdanne af I/S til ejerlejligheder

Kan det lade sig gøre at omdanne en boligforening arrangeret som et I/S til selvstændige ejerlejligheder? Hvis det kan lade sig gøre med den gældende lovgivning på området, hvad vil det da koste at få set foreningens vedtægter igennem for at afgøre om det kan lade sig gøre?

Vores svar fra

Som udgangspunkt er der ikke noget problem i at omdanne I/S’et til ejerlejligheder. I praksis ophæves I/S’et og hver enkelt (antager jeg, da spørgsmålet kun er sparsomt oplyst) udtager sin egen lejlighed. Herefter tilbydes den enkelte lejer at købe sin lejlighed, og der etableres en ejerforening, hvilket sker efter reglerne i »Normalvedtægt for ejerforeninger« (Bekendtgørelse nr. 1332 af 14.12.2004) samt Lovbekendtgørelse nr. 53 af 30.01.2006.

Der kan være rigtigt mange juridiske fælder i omdannelsen, og det er ikke noget der kan klares vie en brevkasse, det vil kræve noget mere. Og et udgangspunkt er dels at se på vedtægterne, se på tingbogen – hvad er der tinglyst – og eventuelle deklarationer, er der tale om blandet erhverv og bolig og hvad siger regnskaberne og økonomien.

Så det korte svar er: Ja, det kan nok lade sig gøre, men det kan have større skattemæssige implikationer, dør fordrer en nøje gennemgang af bl. a. de nævnte dokumenter.

Venlig hilsen

Henning Julin, advokat
Dir: 96 31 33 25 Mobil: 40 20 24 49
E – mail:  hju@aalborg.advodan.dk  |  www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.