Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Ombygning mod beboers ønske

I min forening med 26 andele står vi for at skulle have indlagt toiletter i de sidste 5 lejligheder, som mangler dette. Min lejlighed er en af dem, og desværre har bestyrelsen udarbejdet et forslag til ombygning i min lejlighed, som jeg ikke ønsker. Forslaget indebærer toilet (og bad) i kammeret hos mine 4 overboere. I min lejlighed er kammer og køkken lagt sammen, og derfor skal der ifølge forslaget laves dør fra køkken til eksisterende toilet på trappen. Desværre har jeg ingen mulighed for at indrette mit køkken brugbart efter sådan en ombygning, og jeg er derfor meget ked af denne. Bestyrelsen har indkaldt til ekstraordinær generalforsamling den 11/3 for at få vedtaget projektet, og jeg har stillet forslag om andre løsninger i min lejlighed eller om at blive fri. Hvis bestyrelsens forslag bliver vedtaget, er mit spørgsmål derfor: Har jeg mulighed for at nægte ombygningen? Desuden er der foreslået faldstamme og rørføring til overboerne gennem mit køkken lige, hvor mit spisebord står. Har jeg noget at sige i forhold til placering af dette? Til sidst er der foreslået en egenbetaling for os fem berørte beboere på kr. 28.000,-. Kan jeg også tvinges til at betale denne, selvom ombygningen i min lejlighed reelt bliver billigere end i de øvrige, og jeg ikke ønsker den?

Vores svar fra

Som udgangspunkt kan du ikke nægte at være med i projektet. Men hvis det berører dig på en åbenbar urimelig måde er der måske en mulighed for at anfægte beslutningen. Det beror på en konkret vurdering. Du skal have meget saglige grunde for at kunne komme igennem med dit synspunkt.

Den del som andelsboligforeningen står for skal alle andelshavere deles om at betale.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt, advokat (H)

Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.