Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Økonomisk ansvar ved tomme huse

Vi har nu et tomt hus og hvis vi tænker,, at huset ikke bliver solgt af afdødes børn og ligeså at huset ej er solgt når andelen er opbrugt i forbindelse med huslejen. Hvad så’ skal boligforeningens bosiddende medlemmer så betale lejen for det tomme hus eller hvad? Jeg er lidt nervøs ved tanken om at evt. flere huse bliver tomme, da der bor ret så mange ældre mennesker her og hvis de går bort vil vi tilbageværende hurtigt blive ruineret.

Vores svar fra

Jeg forstår, at der er en tom andelsbolig, og at dødsboet/arvingerne betaler boligafgiften. Hvis det er tilfældet, har foreningen ikke et aktuelt problem.

Hvis situationen derimod er den, at boligafgiften ikke betales, bør andelsboligforeningen tage affære. Om nødvendigt ved at skride til eksklusion, så foreningen kan forsøge at sælge andelen og inddække de manglende betalinger.

Så mit råd er at starte en incassosag, når boligafgiften ikke betales.

I den forbindelse bør I få afklaret, hvad jeres vedtægter siger omkring eksklusion og de tilbageværende andelshaveres hæftelse.

Per Nielsen
Partner | Advokat (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.