Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Økonomien i andelsboligforeningen

Kære panel Jeg kiger på en lejlighed i ab lyngby søpark og har to spørgsmål: Der budgetteres med en årlig stigning i boligafgiften på 2% fra 2009: Er det almindeligt? Af det stiftende budget fremgår at der over en 2-5 årig periode anbefales at lave forbedringer for 34. mio. Dem er der pt. ikke budgettet med – pengene skal altså findes løbende. Der er 150 lejligheder og ca. 75 er i dag lejeboliger men laves om til andel, når lejer siger op – og det indbringer hver gang ca. 1/2 mio. Men er det en sund økonomi? Forbedringerne skal gå til tag og altaner og skal godkendes på generalforsamlingen. 

Vores svar fra

Det er ganske almindeligt, at der budgetteres med en årlig stigning i boligafgiften på 2 – 3 %, især hvis foreningen har valgt trappelån som kreditforeningslån. Om det er sund økonomi, at midlerne til vedligeholdelse og forbedringer alene skal komme fra salg af andelsboliger, når lejerne flytter, afhænger af tilstandsrapporten på ejendommen, der fortæller hvor presserende der er at få udført arbejderne, samt gennemsnitsalderen på lejerne, der vil indikere i hvilken takt midlerne vil tilgå foreningen, og om arbejderne kan afvente midlernes indgang. 

Med venlig hilsen

Klaus Folmann
Erhvervsrådgiver, ejendomsmægler

Amagerbanken – Erhvervsafdelingen
Amagerbrogade 25
2300 København S

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.