Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Offentlig ejendomsvurdering?

Jeg har for tiden kig på en andelslejlighed på Nørrebro. Efter længere tids læsning på internet og andet, har jeg nu forstået, at den offentlige ejendomsvurdering af andelsboliger bliver udført netop nu. Flere steder gisnes der om fald i vurderingen på op til 30 procent. Jeg har imidlertid svært ved at gennemskue sammenhængen mellem den offentlige vurdering og den værdi en forening fastsætter på generalforsamlingen. Skal foreningen sætte sin værdi efter den offentlige vurdering, eller er det blot ment som et vejledende tal? Hvis foreningen skal rette sig efter den offentlige vurdering kan det vel få ret store konsekvenser for foreningen og dermed også for andelshaverne? Og sidst: er det muligt at få adgang til Skats vurdering og således basere sit bud på lejligheden efter denne, eller bliver den først offentlig til næste år? 

Vores svar fra

 
Skats vurdering er ikke tilgængelig nu. 
Andelsboliforeningen behøver ikke at benytte den off. vurdering som grundlag for prisfastsættelsen.
Man kan f.eks. også benytte en valuars vurdering.

Med venlig hilsen
Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.