Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Off. vurdering ct. valuarvurdering

Jeg har 2 spørgsmål. Vi har i en periode anvendt valuarvurdering til fastsættelse af andelskronen. Men grundet problemer med valuar, har bestyrelsen besluttet at skifte til off. vurdering. Den nye off. vurdering kommer vist her til efteråret og det forventes, så vidt jeg ved, at de i Københavnsområdet godt kan falde med 10-20%. Er det også din vurdering? Vil en valuarvurdering falde tilsvarende? Til din orientering bor vi en fantastisk flot ejendom, som er istandsat fra A til Z. I dag er der kun 1. mio mellem off. og seneste valuarvurdering.  

Vores svar fra

Vi oplever, at det er svært for mange valuarer at værdisætte ejendomme, da valuarvurderingen skal være et udtryk for, hvad markedsprisen for den pågældende ejendom er. Da der ikke bliver solgt særligt mange udlejningsejendomme for tiden, er det svært at sige præcist hvad en ejendom er værd.

Men som svar på dit første spørgsmål, så bør også en valuarvurdering være lavere i år end den var sidste år, da priserne på udlejningsejendomme faktisk er faldet.

Det er korrekt, at de fleste københavnske ejendomme er faldet med 10 – 20 % i offentlig ejendomsvurdering.

Hvordan den generelle prisudvikling vil påvirke værdien på netop den ejendom, som du bor i er dog svært for mig at gætte på.

Vedligeholdelsesstanden – som du nævner – er en væsentlig faktor for værdifastsættelse både for den offentlige ejendomsvurdering og for en valuar.

Uanset om I anvender valuarvurderingen til beregning af jeres andelsværdi, så vil jeg anbefale, at I får udarbejdet en professionel valuarvurdering, å I løbende kan følge markedsprisen på jeres fælles ejendom.

Jeg håber, at dette besvarer dine spørgsmål. Har du flere spørgsmål eller ønsker du at få ovennævnte uddybet, er du meget velkommen til at kontakte mig.

Med venlig hilsen
Colliers Ejendomsadministration A/S
Carsten Volden
Direktør
Codanhus – Gammel Kongevej 60 – 1850 Frederiksberg C

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.