Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Ødelagt gulvvarme i badeværelset – kompensation

Hej I forbindelse med at vores andelsforening fik gennemført udskiftning af faldstammer i ejendommen sidste år, blev mit gulvvarme ødelagt på badeværelset. Projektet startede op i marts, men da håndværkerne borede ned i gulvvarmen og endvidere et vandrørfra brusenichen til afløbet gik der politik i projektet i min lejlighed, hvorfor det hele stod stille i mere end 2 måneder, hvor alle kastede ansvaret fra sig. Efter en kamp blev hele gulvet brudt op, og der blev lagt nyt gulvvarme og nye fliser. Efter etableringen viste det sig, at gulvvarmen ikke virkede. Der har været en elektriker flere gange i forsøget på, at få det til at virke. Hvilket ikke er lykkedes. Efter en længere kamp, er der nu kun 2 muligheder tilbage. Enten skal gulvet endnu engang opbrydes, eller jeg vil modtage en kompensation for manglende gulvvarme. Grundet det enorme lange forløb og evt. stort besvær med endnu engang skal have brudt gulvet op, er jeg egentlig mest tilhænger af det sidste, så jeg kan få “lukket” sagen. Jeg vil i den anledning gerne høre, hvor stor en kompensation, som jeg kan forvente/kræve i et sådan tilfælde? Den skulle gerne dække den forringelse, som lejligheden er blevet udsat for i forhold til et evt senere salg samt den gene, at jeg for fremtiden må leve med “kolde” fødder på badeværelset. 

Vores svar fra

Forudsat at skadevolder har erkendt erstatningsansvaret, vil du som udgangspunkt kunne forlange erstatning svarende til omkostningerne forbundet med afhjæningen af manglerne. Hvis I over flere perioder – fordi manglerne efter flere forsøg ikke er blevet afhjulpet på behørig vis – har været uden badeværelse, vil jeg foreslå en kompensation/erstatning svarende til den forholdsmæssige del af boligafgiften.

Da sagen kan blive kompliceret, vil jeg anbefale at du kontakter en advokat.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.