Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Nyt varme- og vandmålersystem – kan en del af udgiften hertil lægges på lejerne?

Vi er en lille andelsboligforening, der består af 6 andele, 4 lejelejligheder samt to erhvervelejemål. Vi skal have udskiftet vores varme- og vandmålere, og har i den forbindelse fået forskellige tilbud. Et tilbud lægger op til et fjernaflæsningssystem med radiosendere. Systemet er dyrere end almindelige systemer, men vil spare foreningen for at bruge tid på vand og varmeregnskab, og det vil spare både andelshavere og lejere for selv at skulle aflæse målere. I den forbindelse vil vi gerne vide, om en del af udgiften til nye målere kan lægges på lejerne ved en huslejestigning, således at det ikke alene er de 6 andelshavere, der skal bære udgiftsbyrden. Spørgsmålet skal ses i to dele: nye målere generelt og nye forberede målere. Kan vi overhovedet på nogen måde lægge en del af udgifterne på lejerne.

Vores svar fra

Jeg vil ikke mene, at nye målere er en forbedring, men hører under vedligeholdelse. Hvis de nye måelere kan fjernaflæses, vil jeg mene, at de berettiger et forbedringstillæg, men prøv for god ordens skyld lige høre, jeres lokale huslejenævn.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.