Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Nyt medlem -som ikke selv vil udnytte brugsretten

Kære Andelsportal. I gældende love og vedtægter (også vore vedtægter) forudsættes det, at man -for at kunne godkendes som ny andelshaver- skal være indehaver af brugsretten til en bolig. Endvidere forudsættes, at man skal udøve denne brugsret. I ABS’ standardvedtægt præciseres disse begreber yderligere. I vores forening ønsker en andelshaver nu at overdrage sin andel/bolig til en ny ejer (som i øvrigt kan godkendes) -men den nye ejer ønsker ikke selv at udøve brugsretten -men der imod at overdrage brugsretten til sine forældre !! Kan bestyrelsen godkende denne overdragelse, hvis vedtægtens bestemmelser i øvrigt er overholdt (her under regler om lejekontrakt m.v.) ??

Vores svar fra

 
Som du beskriver vedtægterne vil man ikke kunne foretage dette salg idet hensigten med at erhverve boligen ikke er selv at bebo den men at overdrage boligretten til forældrene.
 
Andelshaver og bruger skal være den samme.
 
Hvis foreningens vedtægter giver adgang til at fremleje vil der muligvis være en udvej, men det afhænger af fremlejebestemmelsen.
 
Håber dette kan hjælpe.
 
Med venlig hilsen
Anette Dyhl
Administrationschef
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.