Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Nykøbt andelsbolig med stærk røglugt fra underbo

Spørgsmål: Jeg flyttede ind i min nykøbte andelslejlighed medio september. Efterfølgende er jeg blevet opmærksom på, at der er meget opstigende røg under håndvasken fra underboen. Røgen spreder sig i den øvrige lejlighed. Jeg tror umiddelbart, at der i forbindelse med en køkkenrenovering for 3 år siden ikke er etableret korrekt etageadskillelse/rørgennemføringer ikke er korrekt tætnede . Jeg købte lejligheden i juni måned, De gange jeg så lejligheden, var alle vinduer åbne og man kunne derfor ikke lugte røgen. Jeg kommenterede det over for sælger i september i fbm overtagelsen af lejligheden . Her havde lejligheden stået tom og med lukkede vinduer, og røglugten var da meget tydeligt. Sælger kommenterede, at det var blevet bedre, altså var han bevidst om problemet. Her opdagede jeg også, at der under vasken var forsøgt at ‘lukke’ problemet ude ved hjælp af en del gaffa-tape omkring rørinstallationerne. Mit spørgsmål går nu på, hvem der skal hæfte for denne fejlkonstruktion? Er det de forrig-forrig ejere, der etablerede køkkenet, de tidligere ejere, der ikke har oplyst om problemet, eller er det bestyrelsen?  

Vores svar fra

Det er andelsboligforeningen som har ansvaret for ejendommens fælles bestanddele – herunder etageadskillelser. Du bør derfor rette henvendelse til bestyrelsen i din andelsboligforening med henblik på at få dit problem løst.
Andelsboligforeningen kan så rejse krav overfor den andelshaver, som har udført arbejdet forkert. Desværre viser det sig i sådanne sager ofte, at en fraflyttet andelshaver kan være meget svær at få til at betale.
I sidste ende kan det blive andelsboligforeningen, som kommer til at hænge op omkostningerne til udbedring af fejlen i etageadskillelsen mellem din og din underbos lejligheder.
Jeg håber dette besvarer dit spørgsmål. Du er meget velkommen til at kontakte mig, hvis du har yderligere spørgsmål eller hvis du ønsker ovennævnte uddybet.

Med venlig hilsen
Colliers Ejendomsadministration A/S
Carsten Volden

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.