Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Nye vedtægter

Jeg er formand for foreningen, har indkaldt til ekstra ordinær generalforsamling med et eneste punkt på dagsordenen, nemlig vedtagelse af nye vedtægter. Vores er fra 1979 og vi begyndte at bruge dem i 1985 da husene blev opført. Der er selvfølgelig løbende blevet tilføjet forskellige ting, d.v.s. lap på lap gennem tiden, uden mulighed for at printe ud, kun fotokopi af kopi, dette er selvfølgelig ikke holdbart i længden. Jeg har brugt ABF standard vedtægter for lav byggeri, og fjernet det der ikke kom foreningen ved og så tilføjet det vi selv har besluttet gennem tiden. Nu inden generalforsamlingen er jeg blevet spurgt om jeg tror det overhovedet er lovligt at lave vedtægterne selv, altså uden en advokat. Til det vil jeg svare at ABF har advokater ansat, så deres vedtægter kan man rolig bruge og med vores tilføjelser. Jeg mener jo også at generalforsamlingen er højeste myndighed. Mit spørgsmål er om jeg er helt forkert på den. Vi er en lille forening på 8 huse, gældfri efter juni termin i år, kører det som vore egne huse, alle betaler alt selv, fællesudgifter på 180- pr. hus om mdr. som dækker generalforsamling-forsikring-revisor. Vi er ikke helt normale som forening, grundene ligger fra 812-950m2, alle har også eget matrikel nr. Dette er jo nok en fejl fra kommunens side men det har altid været sådan, vi får også vore egne ejendomsvurderinger tilsendt, men betaler selvfølgelig ikke ejendomsværdiskat, kun grundskat. Vi tænker på at forsøge at ophæve foreningen til næste år. 

Vores svar fra

 
Det er ikke noget krav at der skal medvirke advokat til vedtægtsændringer.

Med venlig hilsen

ADVODAN
Ebbe Gregers Madsen
Advokat

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.