Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Ny vurderingrapport ved salg

Jeg og sælger har underskrevet en købsaftale på en andel gennem en ejendomsmægler. Andelen har været til salg i 240 dage. Aftalen jeg har underskrevet ved ejendommægleren indeholdte også de udgifter jeg skulle betale til administrator i forbindelse med overdragelse af andel. Jeg har nu modtaget papirerne fra administratoren af ejendommen, og det fremgår af deres nye papirer at “gebyr for udarbejdelse af købsmateriale” er steget 1000 kroner. Derudover er der blevet lavet en ny vurderingsrapport, d.31/7 hvor “mangler som skal udbedres af sælger” er er faldet fra 25.000 til 11.000 kroner. Vurderingsrapporten fra d.10/10-2008 konstaterer en masse fejl og mangler, som ikke fremgår af den nye vurderingsrapport, og jeg mener ikke tingene er blevet udbedret. Vurderingsrapporterne er blevet lavet af to forskellige synsmænd dog begge udpeget administrator. Vedtægterne fra foreningen siger samtidig at den fraflyttende andelshaver, den indflyttende andelshaver, en repræsentant fra bestyrelsen og skønsmanden skal være til sted ved fastsættelse af prisen. Dette er jeg ikke fået et tilbud om at deltage i. Her er foreningens vedtægter ikke overholdt. Hvad gør jeg? Så min situation er. Jeg har skrevet under på et salgsdokument ved ejendomsmægler, hvor prisen ændrer sig da jeg modtager det fra administrator. Er det ikke bondefangeri, idet jeg ikke kan takke nej til aftalen uden at skulle betale et beløb for at komme ud af aftalen? Hvad hvis jeg ikke er enig i vurderingsrapporten? Skal jeg så betale for et omsyn? Og hvordan kan fejl og mangler blive påpeget i en vurderingsrapport, og så blive undladt i den efterfølgende uden at der er foretaget forbedringer?

Vores svar fra


Tak for din henvendelse
Vedtægterne vil normalt foreskrive hvorledes man forholder sig ved uenighed om værdiansættelsen. Ellers kan udtagelse af stævning være nødvendig.
Du kan ikke komme ud af aftalen på den baggrund medmindre du fortryder købet og betaler en kompensation.

Med venlig hilsen
Martin Leth Hansen
Advokat

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.