Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Ny altan

For at gøre det meget kort. Vi skal muligvis have nye altaner i foreningen. Vi er nogle der ikke kan få af forskellige årsager. Kan vi blive tvunget til at skulle betale for de andres, uden selv at få noget for de penge vi kommer til at betale om måneden. Mvh Frederik
Ejerforeningsnavn: a/b hessensgade-polensgade
Navn: Frederik Andersen

Vores svar fra

Kære Frederik Andersen
Det kræver nok en meget konkret vurdering at give dig et korrekt svar. Men alene ud fra dine få oplysninger og helt generelt:
En andelsboligforening er et sameje, hvor der til andelen er knyttet en boligret(brugsret) til en bestemt bolig. Hvis dette sameje via en lovlig beslutning(måske ved kvalificeret majoritet på en generalforsamling) vedtager at indkøbe altaner, som ikke kommer alle tilgode, men et mindre flertal til gode( f. eks.) vil dette som udgangspunkt være ok.Spørgsmålet er om der er mindretalsbeskyttelsesregler som sikrer at de der ikke får altan ikke skal deltage i udgiften.Sådanne regler er der i et vist omfang.Der foreligger flere domme om ejerforeninger hvor  et flertal ikke kan  pålægge et mindretal at deltage i udgiften til netop anskaffelse af altaner, hvis mindretallet ikke selv får installeret altaner.Hvis foreningens flertal derfor gennemtrumfer udgiften vil der være god mening i at de lejligheder der får glæde af altaner sættes op i boligydelse, således at alene disse lejligheder forrenter anskaffelsessummen til altanerne.
Hvis du vil have en konkret vurdering af jeres sag , anbefaler jeg at du/I lader en advokat gennemgå sagens konkrete omstændigheder.

Med venlig hilsen
henning petersen
advokat
advodan helsingør.

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.