Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Nøgler

Bestyrelsen i min andelsbolig forening har fremsat et forslag, som er skriftligt omdelt i huset. Forslaget går ud på, at der bliver taget kopi af samtlige nøgler og opbevares hos en andelshaver. Argumentet for at opbevare nøglerne samlet. er at det gøres muligt for håndværkere at få adgang til alle lejligheder. Hvis der er nogen der har noget imod forslaget, skal man inden en tidsfrist henvende sig bestyrelsen. Spørgsmålet er: Skal der ikke foreligge en accept, (istedet for en indsigelse) fra den enkelte andelshaver, inden at nøglen bliver kopieret?

Vores svar fra

Du har ret i din bekymring. Man kan ikke ved en flertalsbeslutning i foreningen kræve en nøgle udleveret til folks private hjem, uden den enkelte families  udtrykkelige samtykke. Forsikringsmæssigt er det  ofte et problem hvis en tyv har skaffet sig adgang med en nøgle fra et nøgleskab, der ikke har været behandlet behørigt, fordi der så ikke er tale om indbrud. Jeg fraråder nøgleordninger. De kan etableres efter behov i det konkrete tilfælde og i nødstilfælde  kan naboer , håndværkere eller lignende skaffe sig adgang evt  ved at sprænge døren mv.
Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk
ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.