Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Nedslag koster mig penge?

Jeg har solgt min andel med et nedslag på 195.000, men har alligevel tjent relativt meget på den. Jeg har lige modtaget kontrakten, hvori boligadministratoren foreslår advokat bistand idet nedslaget kan minde om gave. Er det noget jeg bør bekymre mig om? 

Vores svar fra

Det er i øjeblikket meget almindeligt med betydelige nedslag i overdragelsessummerne på andelsboliger. Om du har modtaget en gave må altså afgøres konkret i situationen. Hvis sælger er din familie, vil  SKAT være meget opmærksom på om der er tale om en afgiftspligtig gave som du har ansvaret for at gaveberigtige. Hvis sælger er en person der ikke er i gaveafgiftskredsen ( den nære familie) skal du svare indkomstskat af  gaven. Men hvorfor skulle en for dig fremmed person give dig en gave ? Hvis det er for at komme af med andelen i et vigende marked, er der ikke et problem. Hvis der er andre grunde kan der være et skattemæssigt problem.
Mit råd er derfor at du for en sikkerheds skyld skal søge rådgivning hos en advokat.

Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.