Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Nedslag for vedligeholdelsesstand

Jeg har læst en artikel i arkivet, som konkluderer at “en andelsbolig sælges som den er… Det er alene ved grov misligeholdelse at der vil ske fradrag” (Anette Dyhl) Jeg er ved at sælge min andel. Et byggeri som ved indflytning for fire år siden var helt nyt. Gulvene er hvidolieret ask, som er meget sart og efter en gulvmands udsagn af ringe kvalitet. To voksne og børn på de 84 m2 har gjort at det beskyttende olielag flere steder er slidt af, og gulvet er blevet gråt og mat. Foreningens bestyrelse ytrer at boligen er beregnet til ældre, og derfor vil de vurdere boligens stand i forhold til standen i foreningen i øvrigt. De vil nok kræve en afslibning og efterfølgende behandling af gulvet. Er omtalte slid samt mindre slagmærker på karme grov misligholdelse eller blot almindeligt slid? Fradrag af værdiforringelse pga alder og slitage – beregnes det ud fra kurver over alder eller ud fra bestyrelsens vurdering i det enkelte tilfælde?

Vores svar fra

Jeg kan desværre ikke gå ind i enkeltsager, men kun det generelle og generelt vil det være sådan at en bolig hvor der har boet mennesker vil bære præg af dette. I foreningens vedtægter kan det dog være bestemt at der ved fraflytning skal ske en vis form for vedligeholdelse hvorfor dette bør tjekkes, men normalt slid vil normalt ikke give anledning til fradrag.

Med venlig hilsen
Anette Dyhl
Administrationschef
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260214
Mobiltlf.: 25276955
ady@datea.dk
www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.