Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Nedskrivning af andelsværdi pga. swap lån optaget i 2008

Vi har 0105-20010 købt og overtaget en andelsbolig til en pris på 420.000 kr + 46.000 kr i forbedringer. vi har haft bankrådgiver + en overordnet i banken til at gennemgå lånene i andelen. Banken mente ikke der var noget at udsætte på optagne lån i andelen. Vi har igår 3009-10 været til et extraordinær generalforsamling i foreningen. Det viser sig at der er et underskud på ca 8.000.000 kr i foreningen. Andelen blev nedskrevet i værdi til 213.000 kr . Gvilket var den oprindelige købspris ved foreningens start. + en huslejestigning på 800 kr pr md. Der blev i 2008 optaget et swaplån i schweizserfrank gennem trælleborg bank. Kort før den krakkede. Vores spørgsmål er således: Kan vores andel nedskrives til 213.000 kr når vi ikke har boet og været med til at vedtage swaplånet i 2008. Iøvrigt er vi ikke blevet oplyst om swaplånet af boligadvokat tilknyttet andelen eller af formanden. Banken har heller ikke kunnet gennemskue at der var tale om et swaplån. Håber på et godt svar på det vi føler som at være blevet snydt godt og grundigt.  

Vores svar fra

 
Tak for mail. Jeg må desværre oplyse at nedskrivningen af Jeres andelsværdi kan ske selvom I ikke var andelshavere da det besluttet at optage det pågældende lån.

Jeg kan ikke ud fra de foreliggende oplysninger tage nærmere stilling til om der i givet fald vil kunne rejses krav overfor overdrageren, bestyrelsen eller de rådgivere der har medvirket ved Jeres køb.

Med venlig hilsen

Ebbe Gregers Madsen
Advokatkompagniet A/S
Advokataktieselskab
Margrethepladsen 4, Plan 4
8000 Århus C www.advokatkompagniet.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.